06 jun
Route in Google Maps

Bijeenkomst IKT College


Hotel Van der Valk Hengelo
Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo
Hengelo


06 juni 2017
16:00 - 18:30


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

Het tweede IKT College van dit jaar heeft als thema 'innoveren, maar dan verrassend menselijk'. Innovatie slaagt beter als deze door uw medewerkers wordt gedragen. Sociale innovatie bepaalt volgens de Erasmus Universiteit zelfs voor 75% het succes van uw product- of dienstinnovatie. Hoe bereik je die sociale innovatie: door flexibel organiseren, slimmer werken en dynamisch managen. 

De inleiding wordt verzorgd door mevrouw dr. Sjiera de Vries, lector Sociale Innovatie van Windesheim. Goede producten of diensten leveren lukt alleen met goede medewerkers. Hoe kunnen organisaties de verscheidenheid van hun medewerkers zo goed mogelijk inzetten in multidisciplinaire en organisatie grenzenoverschrijdende teams. En welke competenties en governance structuur is nodig bij het managen van zogenaamde 'wicked challenges'. 

Aansluitend zijn vier bedrijven graag bereid hun kennis met u te delen op het gebied van sociale innovatie. 

  • Kennissessie 1: Heracles Almelo

Spreker: Arnoud Schonis (Marketeer) met Bryan Hessing (E-speler) en Vincent Coulier (stagiair) 
Heracles is dagelijks bezig met de laatste innovatie binnen sport: E-sport. Vanaf de eerste minuut is Heracles voorloper op dit gebied, in vergelijking met overige Eredivisieclubs. Ideeën worden vanuit de organisatie gegenereerd, vandaar dat Bryan Hessing en Vincent Coulier ook bij deze sessie aanwezig zijn en hun steentje bijdragen. 

  • Kennissessie 2: Van Raam uit Varsseveld

Spreker: Marjolein Boezel (Financieel en HRM directeur)

Van Raam is heel actief op het terrein van sociale innovatie in het eigen bedrijf. Zij is tevens voorzitter van de koplopersgroep Sociale Innovatie van BOOST. Marjolein vertelt wat sociale innovatie tot nu toe heeft opgeleverd, maar ook waar loopt Van Raam tegenaan?!


  • Kennissessie 3: Management Strategen met 'best practice' VBR Turbine Partners uit Elst

Spreker: Ruud Pullen (adviseur Strategie & Organisatie)

Sociale innovatie in de praktijk valt niet (altijd) mee. Is de organisatie er wel op gericht om naast het dagelijks operationele ook invulling te geven aan projectmatig georganiseerde veranderingen? Over welke kwaliteiten en talenten moet een organisatie beschikken en zijn die ontwikkelbaar? Hoe ziet een succesvol innovatieteam eruit en hoe geef je leiding aan zo’n team. VBR Turbine Partners zit volop in dit proces en Ruud vertelt hierover. 

 

  • Kennissessie 4: Flexxolutions uit Oldenzaal/Bad Bentheim en Talentgroep Twente uit Oldenzaal

Sprekers: Martin Nieuwmeijer (ondernemer/innovator) en Regina Nieuwmeijer (ondernemer)

De kracht van Flexxolutions ligt in het innovatief ontwerpen van kwalitatieve producten op hun vakgebied (textieloplossingen). Hoe laat je jouw mensen innoveren? Martin vertelt aan de hand van de praktijk. 
Bedrijven die geen opvolging hebben of matig draaien, hoe kun je die bedrijven door middel van talenten en energie weer tot bloei brengen. Regina en Martin presenteren op interactieve wijze hoe zij innovatief omgaan met (jong) ondernemerstalent. 

Bij uw aanmelding dient u een keuze te maken tussen bovenstaande kennissessies. Wanneer een sessie 'overbooked' is, behouden we ons het recht voor om u een alternatieve sessie aan te bieden.

Programma

16:00 Ontvangst met koffie of thee
16:30 Opening en inleiding door dr. Sjiera de Vries van Windesheim
17:00 Bijwonen van één van de vier kennissessies
18:00 Informele nazit
18:30 Einde