17 nov
Route in Google Maps

Bijeenkomst Intervisielunch IKT-Haaksbergen


Partycentrum Het Hagen
Scholtenhagenweg 36, Haaksbergen
Haaksbergen


17 november 2017
12:00 - 14:00


IKT-Haaksbergen

Beschrijving

IKT staat - zoals u weet - voor verbinden. Om er voor te zorgen dat deze verbinding nog meer leidt tot concrete resultaten voor haar deelnemers, heeft IKT-Haaksbergen besloten binnen haar programma een aantal zogenaamde intervisie-workshops te organiseren. Tijdens de lunch willen we met een groep van 10-12 personen om tafel, waarbij we telkens een actueel onderwerp willen aansnijden en verdiepen. Het onderwerp van deze intervisie-workshop is: 

De nieuwe Europese Privacywetgeving (AVG), waar te beginnen?

Op vrijdag 17 november a.s. vindt de intervisie-workshop plaats over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ondernemers dienen per 25 mei 2018 procedures, processen en systemen op de AVG te hebben aangepast en moeten accountability kunnen aantonen. Hoe ver bent u met de voorbereidingen? Zijn genomen stappen juist en doeltreffend? Hoe kunt u ingezette processen aanscherpen om versneld aan de AVG te voldoen? René Blokhuis, Certified Data Protection Officer bij ICT Spirit Business Solutions, kunt u bevragen over dit thema. 

In deze intervisie workshop worden de belangrijkste items uit de AVG die van belang zijn voor ondernemers toegelicht en actualiteiten rondom dit onderwerp besproken. Vervolgens, om u een stap verder te helpen, wordt er een workshop gegeven over hoe u een Data Protection Impact Assessment (DPIA) kunt uitvoeren. Een DPIA legt onder meer vast wanneer u gevoelige of grootschalig persoonsgegevens verwerkt. Het is een instrument om vooraf de privacyrisico’s van een gegevensverwerking in kaart te brengen. Om vervolgens maatregelen te kunnen nemen om de risico’s te verkleinen. Deze bijeenkomst is een goed startpunt om privacy binnen uw organisatie te gaan waarborgen. 

De aanmelding sluit op volgorde van binnenkomst. De intervisie-workshops zijn alleen toegankelijk voor deelnemers van IKT-Haaksbergen.  

Voor de lunchkosten, de huur van de ruimte en overige materialen, wordt een bijdrage gevraagd van € 22,50 per persoon. De factuur ontvangt u rechtstreeks van Erve Bruggert. 

Aangemeld voor deze bijeenkomst

Toon alle deelnemers >