21 mrt
Route in Google Maps

Bijeenkomst IKT College


Universiteit Twente, Gebouw 47, Vrijhof
De Veldmaat 5
Enschede


21 maart 2018
14:45 - 22:00


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

Hoera, 45 jaar Kwaliteitskring Twente. Dát vieren we op 21 maart 2018. Deze dag krijg je een inspirerend en vermakelijk jubileumcongres voorgeschoteld met als titel: Twente, fit for the future – Slimme technologie & leiderschap

Toekomstmuziek of...
Machines die uit zichzelf nieuwe onderdelen bestellen, mode uit een spuitbus, insect-drones met camera en microfoon, carrosserieën op mobiele platforms die zélf een ideale assemblageroute zoeken: zomaar een aantal voorbeelden van toekomstige technische mogelijkheden? Nee, dit is al werkelijkheid!                                                                                      

Hulpmiddel of hel?
De mogelijkheden lijken onbegrensd, kansen te over, maar ook risico’s. Want hoe beheers je naast alleen het productieproces, ook het gedrag van de apparatuur? Wie is verantwoordelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt? Hoe om te gaan met ethische dilemma’s? En wat voor eisen stelt die slimme technologie aan leiderschap?

             

Programma uitgelicht

Workshops

Onderga in het middagprogramma workshops over blockchain en augmented reality.

Forum & presentatie
Praat tijdens de forumdiscussie mee met de start-ups Twinsense, Coinversable en Athom. Laat je verder vooral geestelijk voeden tijdens de inspirerende presentatie van kernspreker Lodewijk van der Borg. Als directeur van Kaak Group in Terborg vertelt hij over de praktijk van ISO 9001:2015. En hoe hij met een zelfgeschreven thriller als managementboek (!) handen en voeten gaf aan de leiderschapskant van de nieuwe norm. 

Netwerkdiner & de Verbeterman
Vanaf circa 18.00 uur wacht je een overvloedig diner, waarbij je nieuwe contacten opdoet. Vervolgens neemt Willem Poterman je mee in de veranderingen, nieuwe markten, een blik op je klanten en op hoe je die eens echt blij maakt. Deze Verbeterman prikkelt je verder met de Big Bang Disruption en geeft met verbeterpraatjes voeding aan exponentiële technologie, creatieve businessmodellen. Na zijn sessie ben je klaar voor de veranderingen in de wereld.

Cabaretier Paul Smit & netwerkborrel
Na het serieuze werk buikt u uit bij filosoof/cabaretier Paul Smit. Hij studeerde af op de 'evolutie van het menselijk bewustzijn’, schreef boeken en maakte speelfilms. Of het nu gaat om stress of verandermanagement, alles draait wat hem betreft om beïnvloeding van gedrag van mensen. Met humor, interactie en concrete voorbeelden geeft Paul de nieuwste inzichten vanuit de psychologie, filosofie en neurowetenschap. Daarbij leert hij je anders kijken naar jezelf, je klanten en je organisatie

Borrelen

Napraten doe je tot slot tijdens de netwerkborrel (tot 22.00 u).

Parkeren

De ingang van Vrijhof is niet met de auto bereikbaar. Parkeren kan op de parkeerplaats achter het gebouw (volg gebouw Hogenkamp, gebouw 45). Afzetten van personen die slecht ter been zijn kan door bij de slagboom toegang te vragen.

Programma

Middag (14.45 - 18.00 uur)

 • Workshops
  • Augmented reality/virtual reality (door Twinsense 360)
  • Blockchain (door coinversable): de principes erachter en wat kun je ermee?
 • Presentatie Lodewijk van der Borg, Managing Director Kaak Group en schrijver
 • Forumdiscussie met start-ups onder leiding van Martin Steenbeeke

Deelnemende start-ups:
- Twinsense 360, Maurice Kruse, mede-eigenaar en co-founder
- Coinversable, Erwin Bisschop, mede-eigenaar en co-founder
- Athom, Stefan Witkamp, Commercial Director en co-founder


Avond (18.00 - 22.00 uur)

 • Netwerkdiner
 • Presentatie Willem Poterman, de Verbeterman, over Big Bang Disruption en meer
 • Humor van Paul Smit, filosoof en cabaretier, over veranderen en de toekomst
 • Netwerkborrel