07 jun
Route in Google Maps

Bijeenkomst IKT College: thema Arbeidsmarkt & Talent


Van der Valk Hotel Hengelo
Bornsestraat 400
Hengelo


07 juni 2018
16:00 - 18:30


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

IKT zet zich in 2018 actief in om aan de onderwerpen van de Agenda Voor Twente aandacht te geven. Dit College gaat over één van de vier onderwerpen te weten ‘Arbeidsmarkt & Talent’. De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds stringenter. In de kennissessies worden aan de hand van onderstaande thema's handvatten gegeven, waarmee u kansrijk aan die krapte kunt werken. U krijgt praktijkgerichte kennis en ervaring van IKT-deelnemers: ondernemers en experts.


1. Vluchtelingen
Hoe hebt u vluchtelingen kunnen inzetten? Bij het ene bedrijf lijkt dat heel makkelijk, maar een ander bedrijf komt maar niet door die ambtelijke molen. Welke weg bent u bewandeld en hebt u tips voor collega-ondernemers.
Bas Timmer van Sheltersuit werkt met daklozen, vrijwilligers en vluchtelingen - is ondernemer en expert - en hij verzorgt deze kennissessie. 
 

2. Buitenlandse studenten binnen en buiten de EU
Hoe komt u als MKB-bedrijf aan buitenlandse studenten, zowel binnen maar ook buiten de EU? Wat zijn de do's en don'ts met buitenlandse studenten? Is er een betaalbare weg om buitenlandse studenten te krijgen? 
Michelle Ekkelkamp van Expat Center Twente en een ondernemer geven praktische informatie en delen ervaring over onder meer werk- en verblijfsvergunning, huisvesting, taal en sociale aspecten.


3. Topstudenten behouden
Hoe hebt u topstudenten in uw MKB-bedrijf kunnen behouden, dus ook voor de regio?  Maakt u gebruik van de internationale school, Expat Center of zijn er andere tips?
Een forum van ondernemers/experts - onder leiding van Sandy Nijhuis - geven antwoorden op bovenstaande vragen:
Joeri Constandse, coördinator PiT van TRIMM
Moniek Otten, Architect IAA Stedenbouw en Landschap en Coördinator beroepspraktijk ArtEZ
Tharanghi Logendran, bestuurder AIESEC het netwerk van internationale studenten
Hemo Oumenad van Career Services van Universiteit Twente


4. Inclusieve arbeidsmarkt
Hoe hebt u talenten met afstand tot de arbeidsmarkt ontdekt en duurzaam ingezet? Hebt u tips en ook hier ligt de vraag: wat zijn de do’s en don’ts met deze talenten?
Twee praktijkverhalen achter elkaar:
Jeroen van der Geest van SWB Midden Twente
Annemarie Keemers van Loopbaanstation met ondernemer Koskamp


Bij uw aanmelding dient u een keuze te maken tussen bovenstaande kennissessies. Wanneer een sessie 'overbooked' is, behouden we ons het recht voor om u een alternatieve sessie aan te bieden. Hebt u naar aanleiding van de 'save the date' al een keuze gemaakt, maar wilt u toch wisselen? Geef dit dan s.v.p. door aan [email protected] 

Het bestuur van Business Connection Group begroet u graag op 7 juni a.s.! Mocht u een zakelijke introducé of collega willen meenemen? Dat kan altijd! Bericht ons dat via [email protected] 

Programma

16:00 Ontvangst met koffie/thee
16:30 Aanvang van de vier kennissessies
17:30 Plenaire terugkoppeling door Sandy Nijhuis en afsluiting door bestuur Business Connection Group
17:45 Informele nazit
18:30 Einde programma