28 sep
Route in Google Maps

Bijeenkomst On(der)wijs ondernemen in Reggesteyn Rijssen


Reggesteyn
Cattelaar 2
Rijssen


28 september 2018
13:30 - 17:00


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

On(der)wijs ondernemen 

Ontdek nieuwe mogelijkheden in de plenaire zaalsessies en bezoek tussendoor de themapresentaties in kleinere kring.

Zaalsessies 

Tegelijkertijd voor iedereen

 • Kinderdrijfveren & talenten in app: Zikke
  Vroeg, vroeger, vroegst – al op de basisschool begint de toekomst die kinderen later krijgen. Wilt u weten waar de talenten in de dop zitten? De app van Zikke wordt gedemonstreerd. Deze stichting laat kinderen al op jonge leeftijd hun drijfveren en talenten ervaren en registreren.
 • Meer techtalent met WIMM 
  Hoe houdt Twente meer technisch talent? WIMM rolt hiervoor een oriëntatieprogramma uit, samen met de provincie Overijssel, Techniekpact en de onderwijsinstellingen Windesheim, Saxion en Universiteit Twente.
 • Leven Lang Leren bij ROC en het Twents Fonds Vakmanschap 
  Leven Lang Leren vergroot de flexibiliteit op de arbeidsmarkt en hoe kan het Twents Fonds voor vakmanschap de ondernemer hierbij helpen.
 • Hubmanager koppelt bedrijfsvragen aan stagairs
  Gelderland heeft een SmartHub. Die zoekt bij ondernemingsvragen een passende groep stagiairs en afstudeerders. Vervolgens werken zij voor verschillende bedrijven toe naar antwoorden. Erik Lammers van matrijzenfabrikant Bühler BV en Sandra Junier, projectmanager van de hub, delen hun ervaring. Ook iets voor Twente?


Break-outsessies

Tussendoor kunt u inspiratie opdoen bij onderstaande informatiestands. 

 • Vind passende trainees: Millennial quarter
  Kennis in huis halen en samen zoeken naar de ideale plek voor een pas afgestudeerde mbo’er, hbo’er of UT’er? Ontdek de verschillende trainee-initiatieven. Zoals WIMM, Fastforward en MBO niveau 1+2.
 • Talent spotten: studie/studentenverenigingen 
  Kom al met universitair talent in contact als ze nog in hun studie zitten. Verschillende partijen presenteren zich, waaronder (ondernemende) studie/studentenverenigingen van de UT en Saxion en academische stagebemiddelaar Integrand.
 • Breid uw onderwijsnetwerk uit
  Met welke Twentse onderwijsorganisaties of -afdelingen wilt u de banden aanhalen? Ontmoet onder meer ROC Ondernemerslab, Service Centrum Informatie (Saxion), Saxion Parttime School, ondernemerspunt Start!bySaxion en de Wetenschapswinkel.
 • Best Practices
  Goed voorbeeld doet volgen, dus informeer naar ervaringen bij de Innovatiehub en Saxion Smart Solutions.