05 sep
Route in Google Maps

Bijeenkomst Opening Hogeschooljaar Saxion 2019-2020


Wilminktheater Enschede
Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede
Enschede


05 september 2019
14:30 - 18:00


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

Graag nodigt Saxion u uit om op donderdag 5 september samen met hen de Opening van het Hogeschooljaar 2019 - 2020 te vieren. Het thema van dit jaar is Saxion als ontmoetingsplaats voor talent, onderzoek en innovatie. De levendige hogeschool, een bijenkorf waarin keihard gewerkt wordt om samen iets moois neer te zetten… Kortom: Saxion, the place to bee!

Niet alleen voor jongeren die net starten met studeren, professionals die in deeltijd studeren, maar ook voor bedrijven en organisaties die een interessant vraagstuk hebben voor een stage- of afstudeeropdracht.

Het zoemt!
Bij Saxion werkt men samen aan slimme oplossingen. Die middag krijgt u een inkijkje in projecten die studenten en onderzoekers, samen met de partners van Saxion in de regio én internationaal uitvoeren. Fietsen met een 4D-beleving óf in een VR-wereld een onderzeeër redden uit de plastic soep? Hiervoor ontwikkelde Saxion Smart Future Gym voor de Sportfabrik in Losser én een VR-escaperoom voor de Verenigde Naties.

Feel the buzz
Dit jaar is er in het programma extra veel tijd voor ontmoeten en beleven. Bekijk de slimme projecten in de foyer en ontmoet ondernemende studenten en onderzoekers. Bent u geïnspireerd en wilt u óók samenwerken? Bezoek dan het Business Point van Saxion dat uiteraard aanwezig is.

Erik Dijkstra
De presentatie is in handen van Erik Dijkstra. Presentator/journalist Erik Dijkstra maakte naam als één van de Jakhalzen (verslaggevers) in de eerste jaren van DWDD. 
Velen kennen hem van Bureau Sport, het sportprogramma dat hij samen met Frank Evenblij presenteert. Sinds 2018 presenteert Erik één van de langstlopende kennisquizzen van de Nederlandse televisie: Per Seconde Wijzer. 

Klik hier voor meer informatie