08 jul
Route in Google Maps

Bijeenkomst VIT bijeenkomst: 'Bereikbaarheid en vestigingsklimaat Twente'


Combi Terminal Twente
Columbus 7 in Almelo
Almelo


08 juli 2019
11:30 - 14:00


Voor alle deelnemers van IKT

Beschrijving

Helaas is deze bijeenkomst volgeboekt. Indien je op de wachtlijst geplaatst wil worden kan dat door je gegevens achter te laten middels de aanmeldbutton. Wij nemen dan contact op zodra er plekken vrij komen

Twente biedt een grote diversiteit aan locaties voor bedrijven. Start ups, bedrijven in een groeifase, en of {internationale) grootschalige bedrijvigheid voor de maakindustrie en de logistieke sector moeten hun plek in onze regio kunnen vinden.

Naast aantrekkelijke en vooral goed bereikbare bedrijventerreinen, zijn innovatiecampussen en hightech parken van grote meerwaarde.

In de Agenda voor Twente is het verhogen van de bereikbaarheid van en binnen Twente via weg, water, spoor en lucht een belangrijk thema. Onder leiding van tafelvoorzitter Eric Markvoort (directeur Welbions) wordt gewerkt aan diverse initiatieven , zoals onlangs ook opgenomen in de Regiodeal Twente. Ook innovatieve concepten als Smart mobility komen aan bod.

Hoe staat het met de ruimte voor ondernemen? Marieke Mentink van Stichting Vastgoedrapportage Twente neemt ons mee in de dynamiek van de regionale vastgoedmarkt wat betreft bedrijfsgebouwen.

Intussen is met name de logistieke sector in beweging. Andre Pluimers, voorzitter Port of Twente en directeur bij Bolk schetst een beeld.

Programma

11:30 Broodje netwerk
12:30 Welkomstwoord door Regina Nieuwmeijer, voorzitter IKT en lid Twente Board
12:35 Andre Pluimers, Logistiek Twente, "You ain't see nothing yet...
12:55 Irma Lissberg-Grondstra, secretaris Agenda voor Twente Tafel “Bereikbaarheid en Vestigingsklimaat”, waar staan we met onze bereikbaarheid en welke projecten staan in de Regiodeal Twente?
13:15 Marieke Mentink, de Twentse vastgoedmarkt voor bedrijven in beweging?
13:45 Gelegenheid tot het stellen van vragen
14:00 Afsluiting door Regina Nieuwmeijer, voorzitter Industriële Kring Twente