Route in Google Maps

Techniekhuis Twente

Onderwijs / Voortgezet / MBO / HBO


Lansinkesweg 28a
7553 AE Hengelo


074-8080237
[email protected]

Over Techniekhuis Twente

TECHNIEKHUIS TWENTE, DÉ VAKOPLEIDERS IN DE BOUW VOOR JOU!

Waar begin vorige eeuw door Stork nog pompen werden gemaakt, zijn sinds kort de vakopleiders voor de bouw gehuisvest, in het Techniekhuis Twente, aan de Lansinkesweg 28a in Hengelo. Dit industriële monument is dé plek waar bouwvakkers, schilders, installatiemonteurs, elektromonteurs en kaderfunctionarissen voor de bouw worden opgeleid.

De vakopleiders Bouwschool Twente, Schildervakopleiding Hengelo, Installatiewerk
IW en het ROC van Twente werken er sinds kort intensief samen. Het is dé plek in Twente waar beginnende bouwprofessionals, zij-instromers, baanwisselaars, werkzoekenden en ook statushouders een opleiding kunnen volgen om de beste in hun vak te worden.
De unieke krachtenbundeling van het ROC van Twente met de vakopleiders in het Techniekhuis Twente is dé garantie voor een succesvolle toekomst in de bouw.

Gespecialiseerd in

INNOVATIEVE BOUWPROJECTEN OM JE VAK TE LEREN EN KENNIS TE DELEN In de goed geoutilleerde praktijkhal van het Techniekhuis Twente werk je met studenten van de andere bouwopleidingen aan multidisciplinaire projecten voor een betere simulatie van de praktijk. Hierdoor leer je binnen je opleiding al samenwerken met andere vaklieden die op een bouwplaats aanwezig zijn. Je leert kennis te vergaren, creatief te zijn en oplossingen voor de praktijk te bedenken. Bijvoorbeeld samen een duurzaam Tiny House bouwen dat regenwater opvangt en filtert, energie opwekt en opslaat en uit circulaire materialen samengesteld is. De vakopleiders willen ook intensief samenwerken met het VMBO- en HBO-onderwijs en het bedrijfsleven om nieuwe kennis op alle niveaus te bundelen, door te ontwikkelen en met elkaar te delen.

Contactpersonen

Aangesloten bij...

  • IKT-Almelo e.o.
  • IKT-Enschede
  • IKT-Haaksbergen
  • IKT-Hengelo e.o.
  • IKT-Oldenzaal e.o.
  • IKT-West Twente