Iedere werkdag om 10.00 uur: Livestream IK10! Word in 10 minuten bijgepraat over innovaties, kansen, acties en veranderingen die relevant zijn voor jou

Iedere werkdag om 10.00 uur: tien minuten livestream IK10!

Frisse inspiratie en motivatie tijdens de koffie- break. In tien minuten word je, in deze tijd waarin Corona de wereld overheerst, bijgepraat over innovaties, kansen, acties en veranderingen die relevant zijn voor jou, de Twentse ondernemer. Get inspired en stay up to date; ga het zien op IK10 en abonneer je kosteloos op ons YouTube kanaal: www.youtube.com/iktwente!

IK10logo2.jpg#asset:27790

Kijk hieronder alle reeds uitgezonden afleveringen terug:


Aflevering 51 - 3 juli 2020 (de laatste aflevering voor de zomer)
Bas Janssen, founder van Creative ICT, sloeg onlangs een nieuwe weg in. Het Enschedese bureau legde de nadruk volledig op e-commerce. Daarom ook de naamsverandering: Creative CT. Zonder "i" dus. “Door de coronapandemie is e-commerce in een stroomversnelling gekomen. Bij sommige ondernemingen gaan de ogen nu pas open. Vaak mist er een grondige e-commerce strategie. Daar liggen voor ons de kansen".
YouTubekanaal IKT
YouTubekanaal IKTAflevering 50 - 2 juli 2020 
William Segerink begon acht jaar geleden (samen met compagnon Marcel Benneker) met motivatiebureau Viteq. De onderneming resideert op het Outdoor Challenge Park. Verscholen in de bossen van het Hulsbeek trainen Segerink en Benneker mensen met behulp van gerichte fysieke oefeningen. Het draait daarbij om samenwerking en het vinden van de intrinsieke motivatie.
Aflevering 49 - 1 juli 2020
In IK10 praten we met Lucas Haafkes uit Goor. Hij is de voorzitter van Bouwend Nederland, regio Twente. Ook is hij directeur/eigenaar bij aannemersbedrijf Haafkes en Zonen B.V. Volgens Lucas is het in elk geval goed geweest dat de bouwwereld niet met een lockdown te maken heeft gehad. "Daardoor kon het werk doorgaan".
Lucas-Haafkes100x100.jpg#asset:27891
YouTubekanaal IKTAflevering 48 - 30 juni 2020 
“De coronacrisis heeft een flinke impact op commercieel vastgoed”. Dat zegt bedrijfsmakelaar Roy Duijn (Snelder Zijlstra) vanochtend in de broadcast IK10. Volgens Duijn krijgt met name de winkelsector flinke tikken. “En het ging al moeizaam in die branche”.
Aflevering 47 - 29 juni 2020
In IK10 praten we vandaag met John van de Bunt. Hij werd in februari van dit jaar aangesteld als commercieel directeur van Visschedijk, een bedrijf uit Hengelo dat zich richt op schoonmaakactiviteiten, catering en horecadiensten.
YouTubekanaal IKT
YouTubekanaal IKTAflevering 46 - 26 juni 2020 
In IK 10 praten we met Hellen Wevers. Ze is de oprichter en eigenaar van Visumservice Twente, specialist in het verzorgen van visa, uitnodigingen en legalisaties van (export)documenten.
Aflevering 45 - 25 juni 2020
In IK10 praten we met Edwin Siebum. Hij is de founder van BrixCRM, een dienstverlener gespecialiseerd in Customer Relationship Management. Hoe gaat BrixCRM om met alle veranderingen van de laatste maanden. “De corona-pandemie versnel de digitalisering”, zegt Siebum. “En daarmee verandert ook de manier waarop wij met onze klantrelaties moeten omgaan”.
Youtubekanaal IKT
YoutubeKanaal IKTAflevering 44 - 24 juni 2020 
Richard Weghorst is directeur van XL10. Het bedrijf werd in 1981 opgericht (onder de merknaam JOBO) en begon als bureau met diverse activiteiten op het gebied van trainingen, telemarketing en marktonderzoek. Inmiddels is XL10 doorgegroeid naar een trainingsbureau, gespecialiseerd in trainingen, coaching en assessments.
Aflevering 43 - 23 juni 2020

Marleen Kuipers is gepassioneerd sommelier. De liefde voor wijn ontstond toen ze in 2010 bij Restaurant De Wiemsel (destijds bekroond met een Michelinster) aan de slag ging. “De sommelier nam me mee in de wereld van wijn en vertelde me er van alles over. Het maakte me nog nieuwsgieriger en ik stelde mijzelf een onmogelijk doel: álles leren over wijn”.

YouTubekanaal IKT
Bob-vd-Berg100x100.jpg#asset:27875Aflevering 42 - 22 juni 2020 
Bob van den Berg is consultant en projectleider op het gebied van het werven van (technisch) personeel. Hij is ervaren in zowel advisering, implementatie als uitvoering. Zo heeft hij recruitment- en flexibiliseringsconcepten ontwikkeld voor onder meer Stork, Benchmark (voorheen Philips) en Zeton.
Aflevering 41 - 19 juni 2020

In IK10 praat presentator Bert Eeftink met Hans Kets. Hij is één van de oprichters van Doorpak BV, een onderneming die team- en organisatietrajecten verzorgt, gericht op 'doorpakken in teamwork'.

YouTubeKanaal IKT
Gyula2100x100.jpg#asset:27873Aflevering 40 - 18 juni 2020 
Een Twentenaar, zo voelt Gyula Rychtarski zich, al is ze opgegroeid in het Achterhoekse Rekken. Ze studeerde aan het Saxion en werkte daarna vier jaar als schuldhulpverlener bij Stadsbank Oost Nederland. Haar ambities reikten echter verder, daarom begon ze aan een master Sociale Wetenschappen in Utrecht. Met Gyula praten we in IK10 over ondernemende Twentse jongeren, die -vanzelfsprekend - de toekomst hebben.
Aflevering 39 - 17 juni 2020

In IK10 praten we woensdag met Mark de Lat. Hij is partner bij Eshuis Accountants en Adviseurs. Als organisatieadviseur vervult hij de rol van regisseur bij veranderingen en transities. “Ik help de leiders binnen organisaties veranderingen tot stand te brengen.

Foto-Mark-de-Lat100x100.jpg#asset:27872
PeterBurbach100x100.jpg#asset:27870Aflevering 38 - 16 juni 2020 
Peter Burbach is beëdigd makelaar/taxateur en bovendien voorzitter van de NVM afdeling Twente. Ervaring deed hij op bij verschillende makelaarskantoren in Australië. Met zijn Australische echtgenote keerde hij terug naar Haaksbergen, waar hij sinds 2005 (zeer) actief is op de vastgoedmarkt. In IK10 praten we met hem over de huidige en toekomstige ontwikkeligen op de vastgoedmarkt.
Aflevering 37 - 15 juni 2020

Advocaat John van Schendel (KienhuisHoving advocaten/notarissen) is de afgelopen maanden zeer weinig in rechtbanken geweest en toch heeft hij meer dan voldoende werk gehad. “Ik heb heel veel vanuit huis kunnen doen”, zegt hij in gesprek met IK10. “En de rechtbank heeft zelfs digitale zittingen mogelijk gemaakt”.

YouTubekanaal IKT
youTubekanaal IKTAflevering 36 - 12 juni 2020 
Zwarte Cross-directeur Ronnie Degen beleeft een ongewoon rustige zomer. Zijn festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana werden om de bekende reden afgeblazen en in plaats van “acht weken knallen” werd het “acht weken balen”.
Aflevering 35 - 11 juni 2020

De afgelopen maanden verliepen ook in het onderwijs totaal anders dan verwacht. Maar Marjolein Wolbers van het Twents Carmel College kijkt vooral naar de toekomst. Hoe moet het verder na de zomervakantie en kan er dan weer volop les worden gegeven? En kunnen alle stages ingevuld worden? 

YouTubeKanaal IKT
YouTubeKanaal IKTAflevering 34 - 10 juni 2020 
“Door de corona-crisis gaan we ongeveer 3,5 miljoen in de min”. Dat zegt algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo in deze editie van IK10. “Maar we hebben genoeg liquiditeit om die klap op gevangen”.
Aflevering 33 - 9 juni 2020
Michel Leussink is één van de oprichters van De Trainingsboerderij in Hengelo. Hij coacht ondernemers in modern, stimulerend en professioneel leiderschap. Met hem gaan we praten over leiderschap in crisistijden. Wat voor soort bewindvoering wordt er gevraagd in deze roerige periode?
YouTubeKanaal IKT
Karolien-Dekker100x100.jpg#asset:27854Aflevering 32 - 8 juni 2020 
In IK10 praten we met Karolien Dekker, juriste bij First-Line Juristen. First-Line Juristen adviseert ondernemers met name op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en huurrecht. De vragen die First-Line Juristen na de eerste overheidsmaatregelen ontving waren met name arbeidsrechtelijke georiënteerd en betroffen vraagstukken over de verschillende ontslag- en verlofmogelijkheden. Op dit moment worden veel vragen gesteld over het huurrecht.
Aflevering 31 - 5 juni 2020
“Bedrijven worden via het internet continu aangevallen door criminelen”, dat zegt internationaal cybersecurity-expert Özkan Demiroz. “En door de groeiende digitalisering neemt dat aantal alleen nog maar toe”.
YouTube Kanaal IKT
ArjanKoster100x100.jpg#asset:27852Aflevering 30 - 4 juni 2020 
De telefoon stond vanochtend roodgloeiend bij touroperator Oad. Nadat premier Rutte gisteren bekend maakte dat vakanties weer (deels) mogelijk zijn, zitten veel mensen vol vragen. “Eigenlijk onderscheiden we twee categorieën”, zegt Oad-directeur Arjan Koster. “Mensen die, uit voorbehoud, dit jaar liever niet meer willen. En mensen die staan te popelen. Voor beide categorieën zoeken we naar een goede oplossing”.
Aflevering 29 - 3 juni 2020
Martin Landkroon is directeur (particulieren) bij Rabobank Enschede/Haaksbergen. Als financieel expert komt hij regelmatig in de media om zijn mening te geven. Met hem bespreken we de consequenties van de huidige tijd maar gaan we het ook hebben over een financiële injectie aan de beginnende bedrijven in de Medische Technologie (MedTech) in Twente.
Martin100x100.jpg#asset:27849
HansHammink100x100.jpg#asset:27848
Aflevering 28 - 2 juni 2020 
Hoe adapteer je je bedrijf/kantoor naar de maatstaven van de 1,5 meter samenleving? Paul Scholten (mede-eigenaar van SOM) en Hans Hammink (samen met Scholten eigenaar van Facilitair Advies Nederland, FAN) haken er op in met een nieuwe dienst: het op maat maken van kantoren volgens de jongste corona-regels.
Aflevering 27 - 29 mei 2020
In IK10 praten we met Robbie Mulders, de Chief Exite Officer van Exite ICT. Mulders begon zijn carrière als Sales Consultant bij Sigmax en ontwikkelde zich door tot Business Unit Manager van de ICT-divisie. Sinds kort staat hij op eigen benen met het bedrijf Exite ICT.
Robbie-Mulders100x100.JPG#asset:27847
John100x100.jpg#asset:27844
Aflevering 26 - 28 mei 2020 
De afgelopen maanden is het onderwijs grotendeels op de kop gezet. Instellingen moesten (deels) hun deuren sluiten. Hoe gaat het ROC van Twente daarmee om en hoe ziet de toekomst eruit. "Studenten hunkeren om weer lijfelijk naar de opleiding te gaan", zegt John van der Vegt (Voorzitter College van Bestuur). Met hem bespreken we de huidige situatie en de gevolgen van de crisis.
Aflevering 25 - 27 mei 2020
Ir. Paul de Ruijter (Bedrijfskundig Ingenieur, Universiteit Twente) werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS.
Paul-de-Ruijter-klein.jpg#asset:27843
Raymond-Steenkamp.jpg#asset:27841
Aflevering 24 - 26 mei 2020 
Een grote uitdaging op de arbeidsmarkt is het versneld begeleiden van werkenden van acute overschotsectoren door de coronacrisis naar sectoren waar juist acute tekorten zijn ontstaan. Arbeidsmobiliteitsspecialist Raymond Steenkamp van Libereaux aan het woord.
Aflevering 23 - 25 mei 2020
Hoe overleeft het Rijksmuseum Twenthe de coronacrisis? Dat is een van de vragen aan directeur Arnoud Odding. De musea waren de afgelopen maanden noodgedwongen gesloten vanwege de coronamaatrdegelen. Maar vanaf 1 juni mogen ze hun deuren weer openen. Met Odding bespreken we verleden, heden en toekomst.
Arnoud-Odding.jpg#asset:27839
marc2.png#asset:27838
Aflevering 22 - 20 mei 2020 
“De eerste twee weken na de lock-down hadden veel ondernemers het gevoel dat ze met Rico Verhoeven in de ring hadden gestaan en compleet murw gebeukt waren”. Dat zegt Marc Woesthuis, directeur van fullservice internetbureau TRIMM uit Enschede. “Maar daarna kwam al snel het besef dat de business moet doorgaan en begonnen klanten na te denken over mogelijke transformaties”.
Aflevering 21 - 19 mei 2020
Voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland is nu eigenaar van BikeChallenge. Dat is een onderneming die mensen, door te fietsen, een gezondere leefstijl wil bijbrengen. Het afgelopen weken heeft ook hij, met zijn bedrijf, totaal stilgelegen. "Het was niet mogelijk om met meerdere mensen die weg op te gaan; hopelijk komt dat snel weer".
Maarten
Robert.jpg#asset:27836Aflevering 20 - 18 mei 2020 
De Military in Boekelo/Enschede is geschrapt voor dit jaar. Aanvankelijk wilde de organisatie de handdoek nog niet direct in de ring gooien, maar na een grondige analyse en gesprekken met betrokkenen is uiteindelijk toch besloten om het paardensportevenement af te blazen. In IK10 praten we daarover met voorzitter Robert Zandstra van de Military.
Aflevering 19 - 15 mei 2020
Het zou het beste jaar uit de geschiedenis van Landhuishotel De Bloemenbeek worden, met tal van boekingen, evenementen en vooruitzichten. Maar corona gooide nadrukkelijk roet in het eten en nu staat de veelgeprezen horeca-onderneming van directeur/eigenaar Raymond Strikker al twee maanden stil.
Raymond
CindyAflevering 18 - 14 mei 2020 
De Corona-crisis heeft de financiële situatie van veel Twentse ondernemers danig doen veranderen. Om overeind te blijven hebben velen noodgedwongen een beroep moeten doen op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Bert Eeftink praat hierover met juridisch adviseur Cindy Notkamp van De Jong en Laan Accountants.
Aflevering 17 - 13 mei 2020
Icing on the Cake werd in 2013 opgericht door Nienke de Jong. Doorgewinterd in de wereld van hospitality rolde zij het ondernemerschap in. Nooit haar ambitie geweest, maar nu haar grootste passie! 
Nienke de Jong
MarcelAflevering 16 - 12 mei 2020 
Met Marcel Disberg bespreken we de mogelijkheden van telewerken en vergaderen op afstand. Waar liggen er kansen en gaat de toekomst er wezenlijk anders uitzien, nu veel meer mensen ervaring hebben opgedaan met thuiswerken.
Aflevering 15 - 11 mei 2020
Studenten van Saxion Hogeschool hebben een manier bedacht waarop er in deze tijden toch een marathon gelopen kan worden. De Marat-home, zo noemen ze het initiatief. Student Björn Flämig legt uit.
Björn
JudithAflevering 14 - 8 mei 2020 
De sector cultuur & kunst heeft het niet makkelijk. We zijn daarom benieuwd naar de uitdagingen van Judith Hartman, directeur van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Aflevering 13 - 7 mei 2020
Tanja Reinders is Corporate Recruitment & Employer Branding bij MST In deze tijd is veel zorgpersoneel nodig. Hoe gaat dat bij MST, is dan het Noaberschap ook van toepassing? Andere vacatures zijn nog steeds actueel. Hoe doet MST dat?
Tanja 
Birgit.JPG#asset:27811Aflevering 12 - 6 mei 2020 
Birgit de Lange is externe coördinator van A.S.V. Taste, de grootste en meest actieve studentenvereniging van Enschede. Birgit en haar team denken na over samenwerking tussen studenten en bedrijven in dit Coronatijdperk.
Aflevering 11 - 4 mei 2020
Vandaag is Gerjan Bremmer te gast bij Lian. Gerjan is MKB ondernemersadviseur vanuit Ondernemend Twente. Je kunt bij hem (en zijn collega) terecht met allerlei ondernemersvragen. Juist in deze tijd is het van belang om je vraag te stellen en te weten dat zij er voor je zijn.
Gerjan Bremmer 
Elo GramsbergenAflevering 10 - 1 mei 2020 
Dit is alweer de 10e aflevering van IK10. Dit keer met het thema Zorg. Elo Gramsbergen, voorzitter Raad van Bestuur bij Liberein, is bij Lian te gast en vertelt ons hoe het er nu voor staat bij de diverse instellingen. Wat kan er nog wel gedaan worden in de zorg? Hoe creatief zijn ze en hoe gaat de toekomst van de zorg in zijn instellingen eruit zien?
Aflevering 9 - 30 april 2020
Vandaag is Vera Engelbertink bij Lian Nijhuis te gast. Vera is member van Young Twente Board en sinds kort zelfstandig ondernemer. Het thema van vandaag is inspiratie en wij zijn benieuwd naar de motivatie van deze jonge onderneemster en haar frisse blik en kijk op de huidige crisis.
Vera Engelbertink
Edwin vd WielAflevering 8 - 29 april 2020
In deze aflevering is het thema "Trends en Cijfers". Lian Nijhuis heeft Edwin van de Wiel van Kennis Punt Twente te gast. Hoe staan we er in Twente voor? Wat zijn nu de feitelijke cijfers en wat zijn de verwachtingen? En hoe kun je als ondernemer nu al sturen op deze cijfers?
Aflevering 7 - 28 april 2020 
In deze aflevering is het thema "Sport". Hans Kloosterman is te gast bij Lian Nijhuis. Hans is naast ondernemer ook Meeting Director bij de FBK Games. Welke invloed heeft de 1,5 meter economie op de grote sportevenementen? Hoe gaan zij hier als organisatie mee om? Wat kunnen we nog wel? En hoe kunnen we hier van leren? 
HansKloosterman
Mirjam Spitholt
Aflevering 6 - 24 april 2020
In deze zesde aflevering is het thema "Geluk en groei". Lian Nijhuis heeft Mirjam Spitholt te gast. Zij is naast docent ook ondernemer waarbij zij lezingen/seminars/workshop geeft over geluk en groei. Hoe kunnen we, als ondernemer, in deze tijd gelukkig zijn en groeien? Mirjam vertelt ons er alles over.
Aflevering 5 - 23 april 2020 
In deze aflevering is het thema "onderwijs". Anka Mulder, Voorzitter - President bij Saxion Hogeschool, is te gast. Zij vertelt ons over de kwaliteit van online-onderwijs en het effect op toekomstige medewerkers.
CvB-7160.jpg#asset:27799
Pauline Hilbrink Aflevering 4 - 22 april 2020
Pauline Hilbrink van Expovorm International
vertelt over het aanpassen van je businessmodel in deze tijd. Expovorm springt noodgedwongen en adequaat in op de 1,5 meter economie. Kijk hoe Pauline dat heeft aangepakt en welke tips zij voor ondernemers heeft.
Aflevering 3 - 21 april 2020
Margot Rouvroye, HR Manager bij Wila geeft handige tips op het gebied van Employer Branding; wat kun je juist nu, in deze periode, doen?
Margot Rouvroye
André Oude Weernink Aflevering 2 - 20 april 2020
André Oude Weernink van InCorpe geeft dé vijf financiële tips, bruikbaar voor elke ondernemer, om deze crisis door te komen.
Aflevering 1 - 17 april 2020
Bart Kolthof, art director van Morskieft Ontwerpers geeft praktische tips voor de (toekomstige) communicatie van jouw bedrijf. Welke veranderingen ziet hij in de markt? En hoe kun je als ondernemer daar het beste op inspringen? 
Bart KolthofOok deelnemer worden?