27 mrt

Nieuws van Green Business Club Twente Doe mee aan de GBC PrintLess Contest!

Binnenkort start de Green Business Club Twente samen met de Green Business Club in Nederland met de GBC PrintLess Contest. Afgelopen jaar deden Accenture, Arcadis, CBRE, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen Vrije Universiteit, Faculteit der Rechtsgeleerdheid Vrije Universiteit, Loyens & Loeff en gemeente Amsterdam Zuidas al mee aan de competitie in Amsterdam Zuidas. Twee maanden lang werd er tegen elkaar gestreden voor een zo groot mogelijke printreductie. In totaal werden met deze competitie maar liefst 522.941 blaadjes printpapier bespaard! Vanwege dit grote succes zullen we dit jaar de competitie nationaal organiseren. Op 30 maart, tijdens Earth Hour, geven we het startschot en zullen bedrijven en regio’s met elkaar de competitie aangaan om zo min mogelijk te printen! Het centrale doel van de competitie: reduceren van het papierverbruik, vergroten van het bewustzijn van het printverbruik en structurele gedragsverandering. Graag nodigen we, namens GBC Twente, uw bedrijf uit om ook mee te doen met de GBC PrintLess Contest: Tone it down!

Hoe werkt de competitie?
In de maanden april en mei 2019 wordt gekeken naar het printverbruik bij verschillende bedrijven in Nederland. Door Green Business Club Nederland en de lokale organisaties zullen zowel de landelijke als lokale media benaderd worden om over de contest te communiceren. De deelnemende bedrijven krijgen een communicatiepakket om de competitie uit te zetten binnen het bedrijf. Tijdens de competitie worden de medewerkers wekelijks ingelicht over de prestaties van het bedrijf en van andere deelnemende organisaties. Aan het eind van de competitie zal er een prijsuitreiking zijn!

Wat houdt deelname in?

  • Om de competitie goed uit te zetten en de medewerkers van uw bedrijf mee te krijgen, worden er gezamenlijk afspraken gemaakt om wekelijks een bericht door te sturen naar de medewerkers met daarin de tussenstand van de competitie (bijvoorbeeld via mail of intranet).
  • Aan het begin en aan het eind van de competitie zal er een korte vragenlijst (4 minuten) worden meegestuurd.
  • Met de facility- of officemanager zullen afspraken worden gemaakt over het meten en het doorgeven van het printgedrag.
  • Green Business Club communiceert over de competitie op een positieve manier, zonder privacygevoelige informatie naar buiten te brengen.
  • We bespreken graag hoe we de GBC PrintLess Contest kunnen uitzetten in uw bedrijf. We horen graag wanneer u tijd heeft om uw deelname door te nemen. 

Green Business Club Twente

Bekijk deelnemer