23 jan

Nieuws van Nationale Vertelschool Vijf Pakhuis Oost avonden over de toekomst van de arbeidsmarkt in Twente.

“De toekomst arbeid Twente”.

Pakhuis Oost organiseert vijf avonden over de toekomst van de arbeidsmarkt. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel. Globalisering dwingt ons om na te denken over de de toekomst van arbeid in Twente. Dit betreft, als het om de arbeidsmarkt gaat, de te verwachten soort werkgelegenheid dat in Twente aangeboden kan worden, waar de kansen liggen, maar betreft ook de veranderingen met betrekking tot  de arbeidsvoorwaarden.

Belangrijk voor Twente lijken in ieder geval de ontwikkelingen te zijn op het terrein van zorg, techniek en toerisme. Sectoren waar Twente sterk in is en waar zij zich in de nabije toekomst mogelijk kan onderscheiden.

In een vijftal avonden gaat Pakhuis Oost aandacht besteden aan die Twentse arbeidsmarkt, de kansen en de mogelijkheden in die sectoren.

Deze vijf bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Dr. Duco Bannink Associate Professor aan de VU ,Wim Wolbrink directeur Nationale Vertelschool, en Dr. Ringo Ossewaarde Associate Professor in Sociology of Governance UTwente.

Lees hier meer over de Pakhuis Oost avonden

Op 18 februari vindt de tweede avond plaats:

Titel: De lokale/ regionale markt: Het MKB en de toekomst.

Waar:              Balengebouw. Lonnekerspoorlaan 114. Parkeren gratis.
Wanneer:        18 februari start 20.00 uur, Inloop 19.30 uur
Entree:            Vrije gift.

Aanmelden:    www.concordia.nl/events (verplicht)
Gastsprekers: Fountainheads.
Moderator:      Dr. Duco Bannink. (Associate Professor aan de VU)
Samenvatter:  Dr. Ringo Ossewaarde (Associate Professor in Sociology of Governance UTwente)

De samenleving verandert in een razend tempo ook voor het  MKB. Nieuwe technologische ontwikkelingen, verregaande globalisering, nieuwe sociale verbanden en nieuwe vormen van samenwerken en marketing. Hoe kan het MKB dat allemaal bijhouden? Wat zijn de voor het MKB belangrijke veranderingen en hoe kunnen MKB’ers zich op die veranderingen voorbereiden?

Over “Fountainheads”:
De gastsprekers van Fountainheads staan zo’n 150x per jaar op een podium om ondernemende mensen anders naar hun eigen toekomst te laten kijken. Zij worden enthousiast als ondernemers in beweging komen doordat zij hun kennis delen. Stilstaan is in hun ogen geen optie. Zeker niet in dit nieuwe tijdperk. Zij helpen ondernemers hun business te verbinden met de toekomst en het onbenut potentieel te ontdekken. zij verbinden jou graag met je toekomst.

Nationale Vertelschool

Bekijk deelnemer