11 mei

Nieuws van Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek Het Rijksmuseum Twenthe verlengt de tentoonstelling Picasso & Matisse t/m 13 september 2020

De Nederlandse musea mogen, zo goed als zeker, vanaf 1 juni weer open voor publiek. Op het moment van sluiting in maart trok Rijksmuseum Twenthe volle zalen met de tentoonstelling Picasso & Matisse. Beauty is a line, die t/m 24 mei geprogrammeerd stond. Deze dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst toont werken uit het grafische oeuvre van deze giganten van de moderne kunst. 

Verlengd!
De afgelopen weken heeft RMT alles in het werk gesteld om de tentoonstelling te verlengen. Gezien de kwaliteit en het belang van de getoonde werken was dat geen sinecure. Wij zijn dan ook verheugd dat onze samenwerkingspartner Kunstmuseum Pablo Picasso Munster en vele bruikleengevers deze verlenging t/m 13 september 2020 mogelijk maken.

De lijn als taal van de moderne kunst
Picasso & Matisse. Beauty is a line laat aan de hand van Picasso, Matisse en vele andere kunstenaars zien dat, vanaf het begin van de 20ste eeuw, de vorm van het kunstwerk langzaam maar zeker de overhand heeft op de voorstelling; dat kunstenaars zoeken naar een kunst die harmonieus, expressief, decoratief of anderzijds betekenisvol is – maar vooral méér dan een venster op de wereld; en dat de lijn daarvoor het ultieme gereedschap is. De lijn als taal van de moderne kunst.

In de tentoonstelling zijn ruim 40 werken op papier te zien van Picasso en Matisse, uit de collectie van het Kunstmuseum Pablo Picasso in Münster. De lijnen van deze moderne meesters worden in verrassende combinaties getoond, naast het werk van tijdgenoten en naast hedendaagse kunstwerken waarin de lijn telkens een wezenlijk element vormt. Er zijn veel belangrijke bruiklenen uit (inter)nationale collecties te zien van onder meer Ernst Ludwig Kirchner, Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop, Charley Toorop, Jan Sluijters en Zoro Feigl.

Online reserveren
Een bezoek aan Rijksmuseum Twenthe is vanaf 1 juni veilig en verantwoord - het museum zal voldoen aan het protocol van de Museumvereniging. Vanaf woensdag 19 mei zijn de belangrijkste maatregelen te raadplegen via de website. Ook is het vanaf dat moment mogelijk om online te reserveren. Iedereen kan dan online tickets kopen voor de gewenste dag en tijdstip. 

Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek

kunst cultuur innovatie twentse taal en wetenschap

Bekijk deelnemer