09 sep

Nieuws van IKT Kennispark geeft energie

Er is deze zomer flink doorgewerkt aan het formaliseren van enkele belangrijke stappen voor Kennispark! We staan aan de vooravond van de oprichting van onze eigen stichting, het stedenbouwkundig ontwerp wordt deze week gepresenteerd en Kennispark geeft Energie is opgericht. Deze laatste is een mooie stap voor het verduurzamen van ons park én een goed voorbeeld hoe samenwerking tussen bedrijven leidt tot nieuwe initiatieven. De community krijgt daarmee langzaam vorm. In deze nieuwsbrief weer een paar mooie voorbeelden van bedrijven waar we energie van krijgen!


Het leek even stil rond het initiatief Kennispark geeft energie!, maar niets is minder waar. De afgelopen maanden trof het beoogd bestuur voorbereidingen om de coöperatie op te richten. “En we zetten eerste acties in gang om onze ambitie letterlijk en figuurlijk inhoud te geven”, deelt Mark de Lat, een van de initiatiefnemers van de coöperatie.

Lees meer over de start


Webinar 4 september: Hoe krijg je je collega's op de fiets?

De beste manier om én je weerstand te verhogen én de parkeerdruk te verlagen rondom je bedrijf is om medewerkers op de fiets te krijgen. Maar hoe doe je dat? Hoe stimuleer je je collega's om de fiets te pakken? Arnold Helfrich van Twente Mobiel vertelt je op enthousiaste wijze hoe jij dat voor elkaar krijgt op je bedrijf. Hij vertelt je ook meer over de mobiliteitsscan, zodat je snel inzicht krijgt in de mogelijkheden van je personeelsbestand. Wil jij ook direct aan de slag met de praktische tips van Arnold? Mail dan naar [email protected] en meld je aan!

Meer info (incl. download mobiliteitsscan)


NX Filtration zuivert water Twentekanaal ter plekke!

Verslaggevers van de Tubantia proostten al met een glaasje vers getapt water uit het Twentekanaal. En ook wij wilden dat weleens met eigen ogen zien en proeven op het terrein van roeivereniging Euros. Nog nieuwsgieriger waren we naar een andere vraag: is deze Twentse oplossing meer dan alleen een oplossing voor Twente? Oprichter van NX Filtration Erik Roesink en CEO Michiel Staatsen leidden ons rond in hun blauwe toekomst. En hoewel de Tubantia maandag nog berichtte dat het Twentekanaal nog een te kwetsbare bron is, ziet het duo wel zeker mogelijkheden.

Lees meer


Nieuw in de community: Beckhoff Automation

Automatiseringsbedrijf Beckhoff Automation BV opende deze maand haar nieuwe kantoor aan de Twekkeler Es in Enschede. Net buiten de officiële ‘grenslijnen’ van Kennispark, maar met een sterke wens om deel te nemen aan de community. Vestigingsmanager Bernard Gerdes en engineer Geert Baars stellen het bedrijf voor.

Lees waarom zij kozen voor Kennispark


Corona-app getest op Universiteit Twente

In juni kondigde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan dat de aanmeldingsapplicatie CoronaMelder in de regio Twente zou worden getest. Onder leiding van UT's Lisette van Gemert-Pijnen, hoogleraar Persuasive Health Technology, is onder andere een gebruikerstest uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de praktische werking van de app en om suggesties te vragen voor verbetering van de definitieve versie. 

Lees meer over de achtergrond


Innovate GO: breng je idee naar de markt

Klaar om je businesscase versneld richting de markt te brengen? Innovate GO is een unieke accelerator speciaal voor het MKB. In een hands-on programma werk je in teamverband aan het ontwikkelen en vermarkten van je businesscase. Novel-T gaat in september van start met Innovate GO in september.
Lees alvast meet over de aanpak: de COIN-methode.

Lees meer over de methode en meld aan