28 mrt

Nieuws van IKT Neem gratis deel aan het Maker Festival Twente op 25 en 26 mei a.s.!

Graag nodigen wij u uit om gratis deel te nemen aan het Maker Festival Twente dat op zaterdag 25 & zondag 26 mei 2019 wordt gehouden in het Roombeek Cultuurpark, Enschede.

Het doel van het evenement is om bezoekers van 4 – 99 jaar kennis te laten maken met de Twentse Maakindustrie. Maar vooral om ze zelf te laten ervaren welke nieuwe technieken, welke oplossingen kunnen bieden bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam. Bedrijven/onderwijsinstellingen kunnen op het event een maakactiviteit aanbieden en zichzelf als maker presenteren.

Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek.

Vanaf 2017 werkt het MFT elk jaar met een nieuw thema, om zo de edities hun eigen karakter te geven. Dit jaar is dat ‘Metropolis’, naar de visionaire sciencefiction film van Fritz Lang uit 1927. Dit thema gaat over de disruptieve invloed van de industrialisatie op de samenleving. Verstedelijking, de robotisering van arbeid en digitalisering van de democratie.

In deze informatieflyer (klik om te downloaden) vindt u meer informatie over het Maker Festival Twente. In dit aanmeldformulier staat meer uitgelegd over het voorprogramma waar u ook aan deel kunt nemen. Het voorprogramma bestaat uit de Play & Learn dagen en de Mini Maker Festivals. U kunt aan alle onderdelen meedoen of kiezen voor een bepaalde datum/locatie.

Praktische informatie

  • Play & Learn dagen (Almelo, Hengelo of Enschede): 15, 21, 22 en 23 mei 2019
  • Mini Maker Festival: 15 mei (Almelo) en 22 mei (Hengelo) 2019
  • Maker Festival Twente (Enschede): 25 en 26 mei 2019 (voorgaande jaren ca 10.000 bezoekers)

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: https://makerfestivaltwente.nl/