08 jul

Nieuws van IKT Stralende 'Lady in Red' verlaat IKT

Zeventien jaar lang werkte ze op het secretariaat van IKT en was ze een enthousiaste gastvrouw bij IKT-bijeenkomsten. Dat is voorbij. Irma Krabbenbos heeft een nieuwe uitdaging gevonden op het secretariaat van Mediant PaZZage. Toch zal ze zo nu en dan nog te vinden zijn op een IKT-bijeenkomst, want naast haar parttime functie is Irma ook ondernemer.


TEKST | PARTNERS IN TEKST                       FOTOGRAFIE | CAROLIEN ABBINK

“Mijn loopbaan bij IKT begon in 2003, onder aanvoering van Jan Pieter Loppersum”, blikt Irma terug. Daarna zou ze ook Arné Bagerman (2008-2015) en Annerie Bemthuis als directeuren meemaken. Het contrast met toen en nu is groot. “Collega’s Saskia, Ingrid en ik printten destijds zelf de uitnodigingen voor bijeenkomsten. Daarna vouwen, in een envelop stoppen, op de post doen. En dan wachten tot de aanmeldingen per fax binnenrolden”, grijnst ze. 

Van drive tot speurneus

Waar ze oorspronkelijk trouwens de financiële administratie deed (vanwege haar bankachtergrond), groeide het takenpakket, mede door de digitalisering. IKT profiteerde daarbij van haar bevlogen aanpak: “Ik ben enorm gedreven om oplossingen te zoeken voor complexe problemen op administratief vlak. Het geeft me een goed gevoel als dat lukt. En als ik iets niet weet, duik ik erin. Zoals bij het ontwerpen van de digitale nieuwsbrieven, waarin ik dingen voor elkaar wilde krijgen die niet tot de standaardmogelijkheden in het programma behoorden. Zo heb ik mezelf aangeleerd om in HTML te programmeren.”

Leermeester Arné

Bij IKT beleefde ze onder meer veel plezier aan werken met allerlei computerprogramma’s. Met de komst van Arné kreeg ze sowieso volop ruimte. “Het voorbereiden van de jaarrekening, de begroting opstellen, meedenken over functioneren van de nieuwe IKT website – hij gaf me de kans te analyseren en gevolgen van keuzes te overzien. Ik heb ontzettend veel geleerd bij IKT, ook over mezelf!”

Geïnspireerd om te ondernemen

Haar vele ervaring en talent gebruikt ze sinds kort voor mkb’ers en zelfstandig professionals vanuit IKASO: Irma Krabbenbos Administratieve en Secretariële Ondersteuning. Van een luisterend oor zijn en sparren tot notuleren, rapportages maken en de boekhouding doen. “Op dit moment help ik bijvoorbeeld IKT-deelnemer Annemarie Heuvel van TopSportConnect met het organiseren van de Week van de Techniek Almelo, iets waar IKT-Almelo ooit mee begon”, klinkt het trots.

Nick & Simon

Naast het werk op kantoor vond ze ook de IKT-bijeenkomsten leuk, waar ze met veel mensen in contact kwam en bij bedrijven binnen kon kijken. “Vooral de informele bijeenkomsten spraken me enorm aan. Je praat daar veel ontspannener, de sfeer is altijd positief en vrolijk. Bijvoorbeeld die keer dat we een helikoptervlucht konden meemaken of dat we kletsnat zijn geregend tijdens een steptocht op Het Hulsbeek. En natuurlijk zal ik het jaarlijkse Twente Concert niet vergeten, vooral het concert met Nick & Simon die mij persoonlijk toezongen in de kerk van Beckum. Die bijeenkomsten ga ik wel missen!”

Lady in Red

Voor haar naderende afscheid kreeg ze een fotoshoot van IKT. Op de beelden lijkt ze wel de door Chris de Burgh bezongen Lady in Red, met haar krachtige blik en rode kleding. Zo wil ze ook graag dat mensen haar zien. “Rood staat hierbij onder meer voor mijn passie om te werken en mensen uit de brand te helpen.”

(Net)werken met plezier

Na al die IKT-jaren geeft Irma voor haar vertrek graag nog twee tips: “Geld is wel belangrijk, maar zorg vooral dat je plezier haalt uit je werk. En ook al ben je nog zo druk, bouw goed aan je netwerk.” Dat laatste is ook een eigen belofte: we gaan Irma beslist nog tegenkomen bij (IKT-)bijeenkomsten.

Naast het runnen van IKASO start Irma vanaf 1 juli parttime op het secretariaat van Mediant PaZZage. Voor die tijd wacht haar een afscheidsfeestje bij IKT. Reageren? Mail naar: [email protected]