24 sep

Nieuws van IKT VIT Bijeenkomst 'Internationaal talent trekken en binden: hoe?' - verslag door Partners in Tekst

Trek internationale techneuten & ICT’ers
EN ZO HOUDT U ZE HIER

Kunt u moeilijk aan techneuten en ICT’ers komen? Denk dan eens over de grens. Twente heeft namelijk veel klaarstaan voor internationale werknemers. De sprekers tijdens de septemberbijeenkomst van VIT deelden hiervoor volop ideeën. WTC Twente in Hengelo trad daarbij op als gastheer. 

NL TALENT VOELT ZICH GOD
 “Heb je in Nederland jong technisch talent? Dan zitten partijen als Yacht meteen achter ze aan. Deze talenten voelen zich daardoor God.” Zo stelt de gevatte Annette Hagenbeek, hr-manager bij VDL ETG in Almelo, Zij zag zich geplaatst voor een flinke uitdaging, want het bedrijf groeide de laatste 6 jaar van dik 300 tot maar liefst 700 medewerkers. Waar ze een deel van de mensen vond? In Ierland!

MET SUCCES JONGE IEREN WERVEN
“We hadden eerst geprobeerd in Amsterdam te werven, maar die mensen wilden niet helemaal hiernaartoe komen. Toen zochten we naar een cultuur die bij VDL past. Zo kwamen we uit bij Ierland. Een land waar de opleidingen hbo/wo pragmatischer zijn dan in Nederland. Én… waar de mensen geen werk vinden.” Hagenbeek trok daarop jonge Ieren van 21 tot 28 jaar aan om 2 jaar in de montage te werken. 

IEREN ZINGEN, NEDERLANDERS LEREN ENGELS 
De komst van de Ieren leverde veel op. “Waar Nederlandse talenten zich God voelen, waren de Ieren juist dankbaar. Ze zongen zelfs tijdens het werk. Ja, dat was wel even wennen…” Inmiddels zijn er 15 Ieren in vaste dienst en willen 50 Nederlandse collega’s Engels leren om met ze te praten. En het bureau dat hielp met de werving? “Dat hebben we na 2 groepen Ieren niet meer nodig. De eerste groepen vertellen het nu rond in hun land!”

DATEN MET IEREN
VDL betaalt alles voor de buitenlandse nieuwkomers, van lessen Nederlands tot huisvesting. Voor integratie regelde het trouwens juist niet een gezamenlijke flat. Zodat Ieren makkelijker in contact komen met Nederlanders. Hagenbeek verklapte wel grijnzend dat ze hen helpt relaties te krijgen. “Want als ze in Ierland een vriendin krijgen, dan geeft dat zo’n gedoe…” Ze pleitte dan ook voor een datingsite, die de slogan ‘Twente get connected’ in een heel ander perspectief plaatst…

De hr-manager concludeerde verder dat de kijk van Twente op talent moet veranderen. “Hoe kunnen we ons als regio op universiteiten in het buitenland oriënteren? Dáár moeten we ons op richten.” 

DENK AAN ONZE KINDEREN
Het hoofd van de International School Twente (IST), Jason Wilson, herkent het VDL-effect dat de Ieren op medewerkers hebben. “Alles wordt beter van diversiteit. Je medewerkers worden creatiever en ijveriger; ze gaan er harder door werken.” Hardop vroeg hij zich af: “Maar hoe trek je buitenlands talent dan aan? Daar heb je een internationale school bij nodig”, gaf hij zelf het antwoord. Immers, als dit talent een gezin heeft, dan vraagt dat om goed onderwijs voor de kinderen. 

30 NATIONALITEITEN
Thales en Apollo Vredestein maken voor hun buitenlandse medewerkers volop gebruik van de IST, die opleidt volgens een internationaal certificeringsprogramma; een programma dat hoog aangeschreven staat. Op de school komen inmiddels 30 nationaliteiten samen, van leerlingen tot medewerkers 

SPELREGELS VOOR WERKGEVERS
Naast een goede school voor hun kinderen hebben internationale medewerkers en hun gezin meer nodig, vertelde Michelle Ekkelkamp van het Expat Center East Netherlands. “Om mensen uit het buitenland aan te nemen, moet je als werkgever een status krijgen: erkend referent. Verder moet je een aantal zaken voor deze medewerkers regelen. Zoals vertellen over de 30%-regeling van de Belastingdienst en over mogelijkheden van wonen.” De huisvesting betalen hoeft overigens niet.

HULPTROEPEN VOOR EXPATS
De nieuwe medewerker heeft zelf nog veel meer te regelen, schetste Ekkelkamp. Van gezondheidszorg tot overzetting van het rijbewijs. En van een baan voor een eventuele partner tot een bankrekeningnummer. Gelukkig helpt het Expat Center, onderdeel van het WTC in Hengelo, bij deze en nog veel meer zaken. Voor wie meer weten wil, houdt het centrum 1x per week in Enschede een open loket. 

BORRELEN MET NATIONALITEITEN
“Vertel naast de praktische zaken vooral waarom het hier zo leuk wonen en werken is”, raadde Ekkelkamp de aanwezigen tot slot aan. Zelf geeft het Expat Center het goede voorbeeld: elk jaar helpt het 200 nieuwe internationale medewerkers en zo’n 400 mensen die hier al een tijdje zijn. Voor al deze mensen organiseert het onder meer een maandelijkse borrel. “De Ieren van VDL komen er ook. De internationale mensen vangen elkaar zo zelf op.” En wie weet ontstaan er zo ook andere relaties…

Doe meer inspiratie op. Open hiervoor de korte presentatie van de VIT-bijeenkomst