10 sep

Nieuws van IKT Flexfamily gaat digitaal met Maqqie

Wil je als werkgever bij het selecteren, inhuren en verlonen van vast of tijdelijk personeel zelf alles online regelen? En dat zonder ook maar enig werkgeversrisico? Of zoek je werk en wil je snel en gemakkelijk aan de slag via één handige app? Dit kan vanaf nu via Maqqie, hét online werkplatform van Nederland. “Maqqie is een 100% digitaal uitzendbureau en interessant voor iedere werkgever die graag zelf aan de knoppen zit en kosten wil besparen”, zegt Leontien Wolters, verantwoordelijk voor Maqqie Oost Nederland.


100% digitaal uitzendbureau

Met Maqqie is het vinden en regelen van werk ‘een makkie’, dat is de belofte van het platform. Via dit digitale uitzendbureau regelen werknemers én werkgevers zelf alles snel en voordeling online. Zonder tussenkomst van een intercedent. Maqqie bevat CV's van kandidaten; van scholieren op zoek naar een bijbaan tot uitzendkrachten en ZZP-ers. 


Werkgevers maken zelf vacatures aan die gratis worden doorgeplaatst naar de grotere jobboards. Wanneer er een match volgt en kandidaat en werkgever het eens zijn over het uurtarief dan regelt de app volautomatisch alle juridische, fiscale en administratieve rompslomp. Conform voor die branche geldende CAO, mét sociale zekerheid en pensioen. Ook de planning, urenregistratie en verwerking verlopen via Maqqie. Het platform is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid, is NEN 4400 -1 gecertificeerd en voldoet aan de regels vanuit de WAADI. Omdat alles geautomatiseerd en gecertificeerd is, betekent dit voor de werknemer dat je weet dat je altijd krijgt waar je recht op hebt. Maqqie is het eerste werkplatform waarbij alles voor iedereen 100% goed geregeld is.  


Kostenbesparing voor werkgevers 

Snel en eerlijk: Maqqie is een volledig digitaal en geautomatiseerd uitzendbureau. Het is 24/7 toegankelijk voor zowel opdrachtgever als kandidaat waarbij het proces volledig transparant is. Dit geldt tevens voor de tariefstelling. Werkgevers betalen voor de online dienstverlening de kostprijs plus zeven procent. Hierdoor besparen ze aanzienlijk in hun kosten. 


Een rekensom verduidelijkt: Wanneer je uitgaat van een bruto uurloon van € 10,00 wordt het tarief bij Maqqie € 16,79 (€ 10,00 x kostprijsfactor 1.57 + 7%) daar waar het tarief van reguliere uitzendorganisaties al snel naar € 18,37 ( € 10,00 x kostprijsfactor 1.57 + 17%) per gewerkt uur gaat. Dit betekent een besparing van € 1,58 per gewerkt uur. Zeker in deze onzekere Corona-crisistijd is dit voor werkgevers een belangrijke overweging om iemand via Maqqie in dienst te nemen of te houden.


De slimme algoritmes en geautomatiseerde processen van het online werkplatform zorgen ook voor nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Zo is Maqqie volgens Louise Handstede, accountmanager bij Maqqie in Oost-Nederland, heel interessant voor het aantrekken van millennials die een baan, een stage of leerwerkplek zoeken. “Millennials regelen het liefst alles online op een moment waarop het hen uitkomt. 


Door de 24/7 online bereikbaarheid is het op deze manier makkelijk om jezelf in de markt te zetten. De administratie is iedere keer snel geregeld en zelfs bij meerdere bijbanen tegelijk vind je alle gegevens terug op slechts 1 loonstrook. Voor werkgevers scheelt het vervolgens tijd en moeite om kandidaten te vinden”, zegt Louise. Zo brengt Maqqie vraag en aanbod bij elkaar. Wat Maqqie met name onderscheidt van andere vacaturesites is dat de dienstverlening niet ophoudt na het totstandkomen van een match. Het grote verschil wordt gemaakt door de de makkelijke, open en transparante administratie, het uitbetalen van het salaris en het facturatieproces


Alles online geregeld zonder werkgeversrisico

“De beloning is volledig volgens de juiste CAO geregeld. Juridisch volgen we uiteraard de laatste wet- en regelgeving van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)”, vult Leontien Wolters aan. Hierdoor lopen bedrijven geen risico op eventuele naheffingen of claims van de fiscus. In welke vorm iemand aan de slag gaat bij de nieuwe opdrachtgever maakt voor Maqqie niet uit. Het online uitzendplatform regelt naast uitzenden en detacheren ook stage- of vrijwilligersvergoedingen. 


Daarnaast verzorgt het de administratie rondom inhuur van ZZP-ers, BBL-ers, en biedt het de mogelijkheid tot Open Payroll. Op dit moment hebben zich al zo’n 600 bedrijven en 10.000 werknemers ingeschreven op het landelijke platform. Leontien Wolters: “1.000 werkzake Maqqers in Oost-Nederland binnen een jaar is ons doel. Door verschillende branches te benaderen gaan we de komende maanden bouwen aan onze naamsbekendheid. We zijn inmiddels gestart in de horeca en gaan Maqqie de komende maanden uitbreiden naar meerdere branches in onze regio, zoals bijvoorbeeld de Zorg".


Kijk voor meer informatie op maqqie.nl